El blog on hi pots dir la teva!


Aquest blog ha estat creat per compartir l'experiència que portem a terme des del Centre de Vol Lliure de Catalunya. En aquest espai compartirem informació, explicacions, imatges i vídeos de tot allò que faci referència al CVLl Catalunya. Animeu-vos a dir-hi la vostra!


Travessa dels Pirineus catalans

Primer dia de la travessa: briefing al bar del càmping d´Ager. Després de les presentacions, de marcar balises als aparells i comentar la "possible ruta"...pujem al depegue de coll d´Ares. L´objectiu fore anar cap a Castejon de sos, però el vent d´oest que s´intuïa i la formació de núvols d´evolució cada cop més compactes al peu del pirineu central, va fer que al darrer moment canviessim els plans. El nóu pla va consistir en dirigir-nos cap el pantà de Talarm, concretament al xiringuito.
Malgrat la intenció de volar en grup (per optimitzar les transsicions), les sortides es fan de forma intermitent i mentre uns ja estan a punt de saltar la carena, altres encara han de despegar. Finalment, un cop tots a l´aire, ens trobem volant amb sostres de 2100 direcció la plana de Tremp. La vall ampla permet varies possibilitats tot hi que el terreny pedregós fosc de la banda oest sembla ser el preferit i el que funciona millor. Termiques interessants, constants de +3 fins a +5 sostingudes ens permeten agafar alçada i creuar fins el pantà de talarm. Les vistes són magnífiques i la imatge del panta gairebé buit ens colpeix l´ànima. Finalment, aterrem desperdigats per la vall, a la platja del pantà i fins i tot a les afores de la Pobla.
10 minuts desprès d´aterrar,els núvols que ens van ajudar a pujar comencen a tornar-se amenaçadors i descarreguen sobre tota la plana. En aquest moment, som concients que la decisó presa a l´inici de l´etapa ha estat la correcta..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada