El blog on hi pots dir la teva!


Aquest blog ha estat creat per compartir l'experiència que portem a terme des del Centre de Vol Lliure de Catalunya. En aquest espai compartirem informació, explicacions, imatges i vídeos de tot allò que faci referència al CVLl Catalunya. Animeu-vos a dir-hi la vostra!


Què es va fer el 2n. cap de setmana d'abril?

Aquest cap de setmana ha estat el primer que s'ha pogut volar tot el que s'ha volgut. Tot i que els dos dies van començar grisos i amb una corba d'estat no gaire bona al final van resultar dies tèrmics amb sostres suficients i amb vent no massa fort. Tots dos dies es va volar al llarg de tot el Montsec, de fet la majoria dels vols no van ser per damunt del Montsec però sí a la seva alçada. Es van poder fer entrenaments de permanència, dues hores de vol cada dia, i treballar la mecànica de vol en quant a girar tèrmiques, transicions accelerant, adaptar-se a la turbulència amb relaxació del cos i deixant volar la vela.

A nivell d’entrenaments teòrics es va treballar de nou la corba d’estat perquè hi ha dues noves incorporacions al grup i havíem de facilitar-los l’entesa de les gràfiques. També vam parlar d’aspectes relacionats amb la millor adaptació del pes a la talla de cada vela, l’afectació real de les zones de sotavent, els detonadors i els focus tèrmics. Això es va parlar el dissabte i el diumenge es va poder comprovar que la teoria funciona més sovint del que creiem i això va ser molt útil per demostrar que no sempre es fa servir el cap en vol.

Al final es van posar deures: primer es van evidenciar els errors de cada pilot i ara el que toca és fer els possibles per evitar-los en les properes jornades de vol (hi estarem a sobre per treure aquests mals hàbits de vol). Una altra jornada d’entrenament força completa i aprofitada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada